Încarc datele...
ÎNGRIJIREA PIELII

ÎNGRIJIREA PIELII

O geantă din piele este o investiție ce ține ani de zile. Pielea este un material care nu își pierde frumusețea în timp, ba chiar își câștigă noblețea. Este suficient să ai grijă de ea în mod corespunzător pentru a-i păstra aspectul minunat. Sugerăm câteva modalități practice de îngrijire a genții din piele.

Geanta din piele în stare ideală

Pielea naturală este un material unic. Este dificil și costisitor de întreținut, datorită neregulilor, daunelor naturale și semnelor care afectează calitatea materiei prime. Mirosul caracteristic, unic al pielii este mirosul luxului. O structură caldă și plăcută la atingere, nu este niciodată perfect netedă. La fel cum amprentele digitale sunt unice, la fel este și structura produselor din piele. Venele vizibile, porii, modelele neregulate fac geanta de piele mai unică. Este apreciat pentru caracteristici precum respirabilitatea și permeabilitatea vaporilor de apă, care, în ciuda eforturilor intense de producție, sunt încă mai bune decât în ​​piele ecologică. Datorită acestor caracteristici, produsele din piele sunt scumpe, dar garantează durabilitate și menținere ani de zile.

Îngrijirea genților în doi pași

Curățirea genții este un proces ușor care necesită doar consistență și regularitate.

  • Mai întâi curăță interiorul

Pare banal, dar păstrarea ordinei în interiorul genții este adesea o provocare. Utilizarea zilnică și adăugarea de noi gadgeturi provoacă supraîncărcare și haos inutile în interior. Este greu să găsești orice acolo și zilnic se adună firimituri și murdărie. Deci, este o idee bună să scoți totul din când în când și să cureți bine geanta. După golirea ei, există cu siguranță monede, un ruj pierdut și articole complet inutile care doar umplu geanta. Dacă există murdărie sau pete pe căptușeală, acestea pot fi îndepărtate cu o cârpă umedă, eventual cu un lichid delicat pentru țesături. Este important să usuci bine acest loc după acest tratament, înainte ca căptușeala să revină la locul său.

  • În al doilea rând, menține aspectul exterior al genții

Îngrijirea genții de piele trebuie făcută în etape. Începând de la curățarea inițială a prafului și a murdăriei (de exemplu cu șervețele umede pentru copii care nu conțin alcool care poate provoca decolorare), prin uscare, până la conservare protejând împotriva efectelor nocive ale factorilor externi sau a deteriorării mecanice. Aici, selecția produselor adecvate poate varia în funcție de tipul și culoarea pielii. Folosim mijloace diferite pentru a păstra pielea ecologică ,piele întoarsă și năbucul .

Întreținerea este o parte integrantă a îngrijirii

Pielea este formată din trei straturi:

  • stratul exterior – fața,
  • stratul de mijloc- căptușeală,
  • stratul inferior.

Fiecare dintre aceste straturi necesită un tip diferit de impregnare în funcție de structură. În orice caz, totuși, merită testat agentul utilizat mai întâi pe o parte invizibilă a pielii sau pe proba atașată genții. Acest lucru duce la evitarea oricărei deteriorării sau decolorări.

Îngrijirea genților din piele ecologică

Gențile din piele ecologice sunt un tip de genți din piele foarte des alese datorită durabilității lor, plăcute la atingere, structurii foarte fine și utilizării atemporale. Piele ecologică este aleasă de femei de toate vârstele și stilurile. Are un aspect clasic, dar se potrivește perfect cu stilizările casual. Apreciată pentru stilul său casual, potrivit atât pentru muncă sau colegiu, cât și pentru o plimbare, adăugă eleganță sportivă.

Pielea ecologică este rezistentă la abraziune și decolorare, datorită acoperirii sale cu un strat suplimentar de ceară. Cu toate acestea, pentru a preveni urmele vizibile de deteriorare minoră a suprafeței sale netede, merită folosite balsamuri speciale, paste sau creme pentru piele ecologică. Acest lucru protejează materialul împotriva factorilor externi nocivi (umiditate, temperaturi scăzute). După aplicarea lor, pielea este mai rezistentă la murdărie și deteriorări mecanice (inclusiv fisuri).

Merită să ținem minte câteva reguli de bază:

  • Alegerea produselor doar din piele ecologică.
  • Înainte de curățare, se verifică loțiunea, pasta sau crema pe proba de piele furnizată.
  • Nu se curăță gențile prin frecare intensă.
  • După curățare se lasă la uscat la temperatura camerei.
  • Lustruiește ușor suprafața genții cu o cârpă moale și curată.
  • Nu se permite udarea materialului.

Îngrijirea genții din piele saffiano

O geantă din piele saffiano este la fel de durabilă și rezistentă la zgârieturi ca cea din piele naturală. Se caracterizează printr-un finisaj mat și o structură neuniformă. Suprafața caracteristică în carouri este rezultatul reliefului mașinii în piele înainte de procesul ce ceară, după încălzire. Ca rezultat, pielea câștigă o rezistență mai mare la apă, la deteriorarea mecanică și este mai rigidă decât pielea ecologică. Are culori originale, fără decolorare. Datorită stratului său de ceară, această piele este o alegere practică ușor de întreținut. Nu necesită ungere, iar o cârpă umedă din microfibră este suficientă pentru îngrijirea acestui tip de piele.

Îngrijirea genții din piele lăcuită

Gențile din piele lăcuită se caracterizează printr-un aspect elegant. Suprafața perfect netedă și luciul fac ca acest tip de genți să fie alese pentru ocazii speciale, întâlniri formale și petreceri ocazionale speciale. Datorită tehnologiei de fabricație, pielea lăcuită este considerată a fi cea mai ușor de curățat și de îngrijit. Pielea acoperită cu o folie strălucitoare nu necesită ungere și întreținere. Dacă este necesar, poate fi acoperită cu agenți speciali pentru piele lăcuită, care înmoaie suprafața genții și previne crăpăturile.

Îngrijirea genții din piele ecologică

Pielea ecologică este un material ales frecvent pentru genți. Marele său avantaj este prețul (mult mai mic decât pielea naturală), precum și atitudinea pro-ecologică. Este o țesătură artificială din fibre de poliester, care par să imite pielea naturală. Merită de știut că pielea naturală are o structură neregulată, spre deosebire de pielea ecologică, a cărei suprafață este lipsită de caneluri, depresiuni și zgârieturi.

Orice murdărie trebuie îndepărtată imediat prin ștergere cu o cârpă moale. Mai multe pete încăpățânate pot fi îndepărtate cu apă cu săpun, eventual cu puțin oțet diluat cu apă. După o astfel de curățare, este necesară clătirea cu apă a zonei care trebuie curățată și ștergerea suprafeței genții.

Merită să ținem minte câteva reguli de bază:

  • Nu se utilizează agenți de curățare concepuți pentru pielea naturală.
  • Nu se utilizează lac, detergent sau solvenți.

Îngrijirea genților din piele întoarsă și năbuc

Extrem de plăcute la atingere atăt pielea de întoarsă cât și năbucul sunt perfecte atât pentru stilizări informale, casual, cât și pentru combinații elegante sofisticate. Includem pielea întoarsă și năbucul printre așa-numitele piele aspră cu fire distincte (mai lungă în cazul pielei întoarse, mai scurtă în cazul năbucului). Ambele materiale capătă elasticitate și se înmoaie datorită uzării.

Diferența dintre pielea întoarsă și năbuc este modul de fabricare. În cazul pielei întoarse, pielea interioară (căptușeala) este prelucrată, iar în cazul năbucului, pielea exterioară este prelucrată. Datorită lustruirii lor, ambele materiale sunt moi și delicate. Datorită texturii delicate, gențile din piele întoarsă și năbuc sunt extrem de sensibile la umezeală și daune. De asemenea, sunt mai greu de curățat. Nu trebuie expuse la ploaie, deoarece apa le poate întuneca și le poate distruge structura delicată

Merită să ținem minte câteva refuli de bază:

  • Piele întoarsă și năbucul nu trebuie curățate umed (dacă este necesar, îndepărtează murdăria cu o cârpă umedă pentru a preveni umezirea materialului).
  • Geanta se usucă la temperatura camerei.
  • Întreținerea trebuie începută cu perierea suprafeței cu o perie moale și apoi cu o perie puțin mai dură.
  • Petele se îndepărtează cu un cauciuc special pentru piele întoarsă și năbuc.
  • Pentru revigorarea culoarii, se poate aplica un colorant special (spumă, aerosoli) conceput pentru acest tip de material.
  • Nu se folosesc paste și creme.
  • Se pot folosi impregnări speciale, având în vedere că pot întuneca culoarea, mai ales în cazul genților foarte ușoare.

Depozitarea genții de piele

Întreținerea unei genți de piele nu este foarte dificilă. Merită ținute minte și folosite în mod regulat, mai ales când geanta ne însoțește în fiecare zi. Dacă se folosește ocazional o geantă din piele, înainte de a o depozita într-un dulap, nu uita să cureți geantă conform sfaturilor de mai sus, uscată bine și umplută cu hârtie, astfel încât pielea să nu-și piardă forma sau să câștige noi cute. Poate fi depozitată într-o pungă de bumbac sau pânză, astfel încât pielea să poată „respira” liber.

Atunci când decidem să cumpărăm o gentă din piele, alegem calitatea, eleganța și durabilitatea materialului. Dacă ne ocupăm de curățarea și depozitarea ei, cu siguranță reprzintă un plus unic cu o durabilitate de mulți ani.

  • cz
  • sk
  • hu
Poți găsi DoamnaPosetuta.ro pe GLAMI.ro