Încarc datele...
PIELEA ECOLOGICĂ SAU NATURALĂ?
PIELEA ECOLOGICĂ SAU NATURALĂ

Alegerea genții potrivite este o adevărată provocare! Putem vorbi ore întregi despre culori, mânere din ce în ce mai puțin sofisticate, buzunare externe și interne, curele reglabile sau mânere fixate rigid. Și există și materialul din care a fost confecționată geanta. Piele naturală? Sau piele ecologică? Află care opțiune este mai avantajoasă pentru tine!

Piele naturală – geanta cusută cu lux

La prima vedere se detașează pielea naturală. Gențile făcute pe baza sa sunt considerate mai luxoase. De unde vine această convingere? Fie doar pentru simplul fapt al unicității lor. Și uneori prin prețul foarte exorbitant! Nu surprinde pe nimeni faptul că, alegerea unei genți din piele naturală trebuie să meargă mână în mână cu etica noastră legată de acest temat. Gențile sunt de obicei făcute din piei de bovine și porci. Merită subliniat faptul că materialul obținut pentru crearea lor este un fel de „produs secundar” al procesului de reproducere.Gențile din piele naturală au multe avantaje, ceea ce le face foarte populare. Alegându-le, putem fi siguri de o calitate înaltă, care garantează o utilizare satisfăcătoare - de ani de zile! Este timpul să aruncăm o privire mai atentă asupra pielii naturale și a proprietăților sale atunci când este tranformată în geantă.

Pielea naturală – părțile forte

Pe lângă aspectul frumos și al luxului emanat, pielea naturală are multe alte plusuri, în fața cărora pielea ecologică (pentru moment?) trebuie să facă plecăciuni. Cele mai importante:

  • Durabilitatea mărită a materialului – chiar și folosită zilnic. Pielea naturală se remarcă prin extensibilitate variabilă, ceea ce face mai ușor „potrivirea” și ținerea în mână.
  • Permeabilitatea aerului - acest lucru este deosebit de important în cazul încălțămintei. Totuși, alegând o geantă din piele naturală, putem fi siguri de un sentiment de confort atunci când ținem mânerele.
  • Aspect unic – pielea naturală are o structură și un model unic, mai greu de găsit față de gențile din piele ecologică.

Știm însă că fiecare medalie are doua fețe așa cum fiecare băț are două capete, așa și pielea naturală… două aspecte în timpul folosirii.

Dacă decidem să cumpărăm bunuri de top, trebuie să avem grijă de ele. Ceea ce este un mare avantaj al unui anumit material poate deveni o corvoadă cu o îngrijire necorespunzătoare!

Pielea naturală este mult mai elastică – la propriu și la figurat. Reacționează foarte ușor la umiditate. Prin urmare trebuie să fim foarte atenți la  geanta din piele naturală, dacă în timpul întâlnirii romantice începe ploaia!

Pielea ecologică – imitare bună a celei naturale!

Chiar și cea mai fromoasă geantă tip messenger fabricată din piele piele naturală ecologică  nu-l convinge pe apărătorul ferm al drepturilor animalelor de valorile sale estetice și funcționale. Din fericire, oferta de genți pentru crearea căreia se folosește pielea ecologică, este foarte bogată. Și asta cu „B” mare!

Putem alege mult și bine genți care reproduc în mod miraculos motivul pielii de șarpe, deși nu au văzut niciodată vreunul față în față. Sunt, de asemenea, genți de zi cu zi la modă și confortabile, care își imită perfect „prietenii” ce au la bază materialelor naturale. Până când o persoană trebuie să ia în considerare în mod serios oferta pe care ă alege-fie ea o geantă din piele de aligator sau versiunea sa ecologică!

Pielea ecologică – comodă și practică

Dar mai presus de toate… etică. Alegând-o, suntem siguri că nicio creatură nu a suferit din cauza noastră. Cel puțin nu datorită accesoriului magnific care încununează un stil bine gândit.

Pielea ecologică , este recomandată mai ales celor pentru care prețul contează - este o versiune mai economică a luxului, care nu trebuie să piardă din stil. Nu trebuie să cauți departe exemplele - această geantă de damă într-o minunată culoare verde siclam este dragostea la prima vedere. Și are curele de umăr.

Alte părți forte?

  • Atitudine ambivalentă față de condițiile meteorologice - indiferent dacă soarele strălucește sau plouă, geanta noastră arată excelent și nu își pierde proprietățile. Umiditatea nu este teribilă, iar razele soarelui nu privează culoarea de bază.
  • Nu este nevoie de conservare - dacă nu suntem printre grupul de oameni cărora le place să aibă grijă de articolele achiziționate - pielea artificială este ideală!
  • Partea extrioară rezistentă la murdărie - este puțin probabil ca pielea aligatorului să fie tratată cu buretele atunci când reușim să vărsăm cafea pe ea. Pielea ecologică nu are o astfel de problemă cu ea. Cu toate acestea, ea prinde, fără îndoială, viață alături de noi la mențiunea cofeinei.

Și aici merită menționate dezavantajele - pielea ecologică este mai rigidă - în unele cazuri poate fi mai greu să o contopim perfect cu mâna noastră (în cazul mânerelor).

De asemenea, trebuie tratată cu mai multă solemnitate - rigiditatea materialului în cazuri extreme și după o utilizare intensivă prelungită poate duce la formarea de fisuri cu aspect inestetic.

Pielea ecologică este mai subțire decât pielea naturală, prin urmare posibilitățile de utilizare a acesteia sunt de obicei mai scurte. Cu toate acestea, mărcile de genti care se respectă oferă soluții ecologice care nu își pierd calitatea.

Merită să aruncăm o privire la această geantă universală messenger într-o nuanță interesantă de galben, căreia îi oferă caracter ciucurii frivoli cu finisaj argintiu. Această propunere nu poate fi ignorată. Mai ales că modelul este purtat pe umăr, deci problema rigidității mânerului și împiedicarea trecerii aerului prin el este o chestiune din trecut!

În plus, manopera minuțioasă și calitatea foarte bună a materialului fac ca această geantă din piele ecologică să se poarte singură! Mulți ani.

Pielea naturală sau mai bine versiunea eco – sumar

Mai sus, am prezentat punctele forte (și punctele slabe) ale materialelor individuale care sunt utilizate pentru a crea, printre altele, produsele de galanterie.

Știți deja că o geantă din piele naturală are un miros specific (care poate fi avantajul sau dezavantajul acesteia), are o structură și un model care nu pot fi falsificate și un preț corespunzător mai mare. Reprezintă calitatea și unicitatea, pentru care unii oameni sunt dispuși să plătească mult.

Pe cealaltă parte a raftului, gențile din piele ecologică sunt următoarele în rând. Se deosebesc de prietenii lor fabricate pe baza naturii? La prima vedere, este greu de spus care geantă este care!

Minunile tehnologiei și precizia crescândă a manoperei fac ca imitația să arate adesea mai bine decât originalul. Din acest motiv, nu trebuie să ne facem griji că modelul subdezvoltat va dezvălui originea ecologică a materialului.

Piele naturală sau piele ecologică - cu care din ele suntem câștigătoare? Răspunsul este simplu - cea care satisface mai bine gusturile și așteptările tale - în sensul larg al expresiei.

  • cz
  • sk
  • hu
Poți găsi DoamnaPosetuta.ro pe GLAMI.ro